X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

V.Pleșca: Marinuţa a făcut o declaraţie absurdă şi periculoasă

20 iun. 2013,, 09:22   Politică
5859 5
Foto: profit.md
Armata Naţională nu este pregătită să dea o ripostă forţelor din stînga Nistrului. O declaraţie în acest sens a fost făcută de fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca la postul de televiziune Publika TV. Astfel, fostul oficial a criticat dur declaraţia actualului ministru al Apărării, Vitalie Marinuţă, care spune că Armata Naţională este gata să dea riposta cuvenită unui atac din partea forţelor separatiste.

"Este iraţională declaraţia lui Marinuţa. E absurdă. Chiar şi un expert în domeniu a spus asta. Nu pot 3.300 de ostaşi să dea o ripostă militară agresorului de pe Nistru. Nu îmi închipui cum să stea cu soldaţi de 18-19 ani să apere integritatea ţării. Nici nu vreau să cred în acest scenariu. Nu este pregătită Armata Naţională la moment. Armata nu se implică în conflicte interne", a spus Valeriu Pleşca.

Mai mult, fostul ministru susţine că declaraţia lui Marinuţa poate fi interpretată, iar asta este şi mai grav.

"Deja se interpretează în detrimentul intereselor naţionale. Este o declaraţie periculoasă a lui Marinuţa care poate fi interpretată ca: Moldova se pregăteşte de război. Trebuie să fie declaraţii foarte precaute. Declaraţii de acest gen trebuiau făcute de preşedinte", a subliniat Pleşca.

Amintim că ministrului Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuţa, a declarat că Armata Naţională este gata să dea riposta cuvenită unui atac din partea forţelor transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?