Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Focuri de armă la frontieră

4 aug. 2017,, 12:38   Societate
7280 2

Polițiștii de frontieră din Frăsinești au reținut trei cetățeni ai Turciei care intenționau să treacă înot rîul Prut, astfel traversînd în mod fraudulos frontiera de stat, pentru a ajunge în una dintre țările UE. Cei trei au fost depistați noaptea trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, informează NOI.md.

În jurul orei 23.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, raionul Ungheni. Urmare, la marginea localității au fost observate trei persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră. O perioadă acțiunile lor au fost monitorizate și, cînd au fost stabilite intențiile lor de a traversa ilegal frontiera, polițiștii de frontieră au intervenit în forță. În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercînd să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.

Trei bărbați cu vîrste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje în care erau pregătite trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci de polietilenă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie în baza cărora au ajuns în R. Moldova.

Pentru cercetări suplimentare și audieri, persoanele reținute, care nu vorbeau limba de stat, au fost conduse la sediul Sectorului.

Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Infractorii au fost reținuți pe un termen

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?