X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Obama s-a plîns lui Putin că-i slăbesc puterile

19 iun. 2013,, 16:55   Externe
2978 0
Foto: evz.ro
Preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi în marginea reuniunii la vîrf a G8 la Lough Erne, în Irlanda de Nord, au abordat pe lîngă dosare fierbinţi din actualitatea internaţională precum conflictul din Siria sau situaţia după alegerile prezidenţiale din Iran şi chestiuni ca uzura fizică în funcţia cea mai înaltă în stat, mai ales odată cu trecerea anilor, relatează portalul rusesc Polit.ru.

Obama şi-a împărtăşit impresiile de după preluarea celui de-al doilea mandat consecutiv la Casa Albă, mai ales că interlocutorul său rus se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte şi nu arată semne de oboseală.

Putin, a spus Obama, „este din ce în ce mai bun la judo”, în timp ce el „devine tot mai slab la baschet”.

„Amîndoi am fost de acord că odată cu vîrsta devine tot mai greu să faci faţă efortului”, a spus liderul de la Casa Albă, care este mai tînăr cu nouă ani decît liderul rus.

În replică, Putin a afirmat, zîmbind, că prin declaraţiile că puterile îl lasă, Barack Obama vrea să-i slăbească vigilenţa şi să-l prindă cu garda jos, dar liderul rus nu pică în astfel de capcane.

Pe agenda discuţiilor ruso-americane la vîrf au figurat probleme economice, de securitate şi de combatere a terorismului, Coreea de Nord, Iranul şi războiul civil din Siria.

„În multe privinţe, poziţiile noastre nu converg, dar ne uneşte dorinţa comuna de a opri violenţa, de a stopa creşterea numărului de victime în Siria, de a rezolva problema prin mijloace paşnice, inclusiv prin intermediul negocierilor de la Geneva”, a declarat preşedintele Putin.

Şeful Casei Albe a confirmat că între SUA şi Rusia persistă divergenţele în privinţa Siriei. Luni, într-un interviu pentru de televiziune american PBS, Obama a spus că este sceptic cu privire la instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?