X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 505

Din acest an, copiii cu dizabilități se vor odihni gratuit în taberele de vară (VIDEO)

19 iun. 2013,, 14:46   Societate
5088 0
Foto : info-prim.md
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a cumpărat 15.391 de bilete pentru odihna copiilor în taberele de întremare a sănătății. Pentru aceasta din bugetul de stat au fost cheltuite 20.300 lei, ceea ce este cu 5 % mai mult, în comparație cu anul precedent.

O zi de odihnă în tabere costă în jur de 140 de lei. Ministerul a contractat 29 de tabere, în baza procedurii de achiziții publice. Criteriile de selecție au fost experiența pe care o are tabăra, dotarea ei tehnică, reputația și competența personalului. Prețul minim al unui bilet este de 980 de lei, iar maxim – de 1377 de lei.

55% din biletele de odihnă vor fi oferite Direcției municipale pentru protecția drepturilor copiilor, care le va repartiza gratuit copiilor cu vîrsta de 7-18 ani. Cei mai favorizați vor fi copiii orfani, din familii monoparentale, cu venituri mici sau copiii aflați sub tutelă sau curatelă.

În acest an, ministerul a introdus două categorii noi de beneficiari: copii ai solicitanților de azil, refugiaților și apatrizilor și copii cu dizabilități, împreună cu însoțitorii lor. Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a menționat că ”acest fapt va permite incluziunea socială a copiilor cu dizabilități, precum și va facilita accesul tuturor copiilor la măsurile de asistență socială.”

Restul biletelor vor fi repartizate Confederației Naționale a Sindicatelor pentru a fi oferite copiilor salariaților.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?