Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu își apără piatra de Dodon

3 aug. 2017,, 11:10   Politică
4283 9

Liberalii au instalat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale două corturi pentru a păzi „Piatra Memoriei”, dedicată victimelor regimului comunist, informează NOI.md.

Liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că știe, din surse demne de încredere, că Igor Dodon intenționează să demoleze piatra comemorativă în această lună. Politicianul a precizat că nu va admite aceste lucru.

„Știm că pînă la sărbătorile naționale, președintele în exercițiu vrea să demoleze această piatră, să o transforme în pietriș. Nu vom permite acest lucru, fiindcă prin această piatră noi vedem durerea prin care au trecut părinții, bunicii și concetățenii noștri. În urma ocupației au avut loc deportări, foamete, naționalizarea averii confiscate. Nimeni nu este în drept să ridice mîna asupra acestei pietre”, a declarat Ghimpu.

Menționăm că în iunie 2010, în perioada cînd era președinte interimar, Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care a declarat ziua de 28 iunie drept "Ziua Ocupaţiei Sovietice". În urma acestui decret Primăria municipiului Chişinău a instalat în fața clădirii Guvernului o piatră de comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?