X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CEC a sancționat mai multe partide politice din Moldova

2 aug. 2017,, 12:40   Politică
3333 0

Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura contravențională în cazul partidelor politice care nu au respectat normele legale de prezentare a rapoartelor financiare pentru anul 2016, informează NOI.md.

În acest context au fost întocmite procese-verbale de contravenție și înaintate pentru examinare în instanța de judecată dosarele a 12 partide extraparlamentare. Este vorba despre Partidul Agrar din Moldova; Partidul Socialist din Moldova; Partidul Legii şi Dreptăţii; Partidul pentru Unirea Moldovei; Noua Opțiune Istorică; Partidul Republican din Moldova; Partidul European; partidul „Pentru Neam și Țară”; Mişcarea social-politică a Romilor din Republica Moldova; „Patrioții Moldovei”; „Frontul Salvării Moldovei”; Mişcarea Social-Politică „Forţa Nouă”.

Conform legii, neprezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară în termenul şi formatul stabilite de CEC se sancţionează cu o amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale aplicate persoanei cu funcţie de răspundere.

Totodată, CEC informează că rapoartele privind gestiunea financiară ale partidelor politice pentru primul semestru al anului 2017 sînt la ora actuală verificate și analizate, iar ulterior va fi adoptată o decizie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?