X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Surse: SUA a elaborat un plan privind livrarea de armament Kievului

1 aug. 2017,, 09:37   Externe
1877 0

Pentagonul și Departamentul de Stat al SUA au elaborat un plan privind furnizarea Ucrainei rachetelor anti-tanc, dar și altor arme, însă Casa Albă, deocamdată, nu și-a dat acceptul pentru acest plan, scrie The Wall Street Journal, citînd oficiali americani.

Potrivit sursei, militarii și diplomații SUA motivează că este vorba de „arme defensive destinate pentru a opri acțiunile agresive din partea Moscovei“.

Conform propunerii Pentagonului și Departamentului de Stat, SUA va furniza Ucrainei, arme anti-tanc, de asemenea, posibil, sisteme de rachete Javelin și sisteme de apărare aeriană.

Surse ale ziarului au informat că planul va consta în plasarea rachetelor anti-tanc acolo unde „trupele ucrainene se află departe de linia frontului“.

Astfel, politicienii vor putea să „limiteze riscurile de escaladare“ și să slăbească criticile asupra faptului că acești pași pot provoca „acțiuni ofensive din partea Kievului”.


Un înalt oficial al Casei Albe a declarat că o decizie privind livrarea nu a fost discutată în administrația SUA și președintele Donald Trump încă nu a fost informat cu privire la aceste planuri.

După cum a comunicat Korrespondent.net, Casa Albă se află în procesul de luare a unei decizii cu privire la acordarea Ucrainei a armelor letale cu caracter defensiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?