X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Iurie Leancă: Bruxelles-ul consideră că Moldova este lider al "Parteneriatului Estic"

17 iun. 2013,, 11:56   Politică
2636 2
Foto : gov.md
Premierul Iurie Leancă a afirmat că toţi oficialii europeni cu care s-a întîlnit la Bruxelles continuă să considere că Moldova este lider al "Parteneriatului Estic", în pofida crizei politice interne. Potrivit Agenţiei "Infotag", Leancă a declarat despre acest lucru sîmbătă în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a efectuat o vizită la Bruxelles.

"Acum, datorită acţiunilor coerente şi intense trebuie să obţinem mai multă încredere în acest sens şi să-i convingem pe toţi că acea criză politică a fost un accident, şi nu o normă. Partenerii noştri europeni au fost de acord cu faptul că soluţiile identificate aici sînt decizii europene care vorbesc despre maturitatea clasei politice din Moldova. Este important faptul că deschiderea din partea Uniunii Europene este aceeaşi. Susţinerea ne este asigurată şi ne vom strădui să respectăm agenda europeană care va avea un impact pozitiv direct asupra cetăţenilor Republicii Moldova", a spus Leancă.

El consideră că "la Chişinău au existat prea multe speculaţii care au subminat încrederea funcţionarilor europeni".

"Este adevărat. Mi-au fost adresate multe întrebări legate de stabilitatea procesului de reforme din Republica Moldova. Noi am constatat că susţinerea din partea europenilor ne este asigurată şi pentru viitor. Sînt convins de faptul că, în timpul apropiat, agenda europeană va fi realizată", a declarat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?