Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Presa kîrgîză: Moldova a pierdut Transnistria pentru că nu a ascultat de voința Rusiei

15 iun. 2013,, 12:05   Externe
4559 1
Foto: noi.md
„Rusia este în relații bune cu Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan și Tadjikistan. Relațiile „au răcit” cu Ucraina, Azerbaidjan, Georgia, Uzbekistan și Republica Moldova. Iar țările baltice încă din perioada Uniunii Sovietice nu-i îndrăgeau pe ruși”, scrie editorialistul de la publicația kîrgîză „Fabula”, Baratbai Arkeev.

Potrivit acestuia, „dacă rușii sînt cointeresați, ei pot distruge întreaga țară. Există și exemple: teritoriu integrant al Georgiei - Abhazia a declarat independența fiind susținută de Rusia. Georgia a încercat să împiedice acest lucru, ca răspuns rușii au separat Osetia de Sud. Georgienii au încercat să-și întoarcă aceste pămînturi, dar au fost învinși de armata rusă. Ei au fost nevoiți să părăsească tancurile lor ultramoderne și să fugă de ruși”.

„În conflictul din Karabah, dintre Azerbaidjan și Armenia, Rusia i-a sprijinit pe Armeni și au lipsit Azerbaidjanul de o bucată vastă de teritoriu! Republica Moldova a pierdut Transnistria pentru că nu a ascultat de voința Rusiei”, se mai spune în editorial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?