X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîți funcționari publici vor fi disponibilizați în urma reformei guvernamentale

25 iul. 2017,, 11:30   Politică
8413 7

În urma restructurării cabinetului de miniștri și agențiilor guvernamentale, circa 30 la sută dintre funcțiile existente vor fi lichidate.

Cu toate acestea, doar 15 la sută dintre aceste poziții sînt la ora actuală ocupate, ceea ce înseamnă că, de facto, aproximativ 350 de funcționari publici vor fi disponibilizați. Informația a fost oferită de către directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, pentru NOI.md.

Potrivit oficialului, optimizările de personal se vor produce pe parcursul a patru luni, care constituie perioada tranzitorie. Demnitarul a mai anunțat că persoanele disponibilizate vor beneficia de plăți compensatorii, așa cum prevede legea. În acest scop, în bugetul de stat, pentru anul curent au fost prevăzuți 40 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare implementării reformei.

„Noi avem în toate ministerele și agențiile guvernamentale circa 2400 de angajați. În total vor dispărea 30 la sută dintre funcții. Jumătate din această cifră sînt funcții vacante. Efectiv va fi disponibilizat aproximativ 15 la sută din personal”, a remarcat directorul Centrului de Implementare a Reformelor.

Iurie Ciocan a explicat ce urmează după votul de săptămîna trecută din Parlament pe marginea noii structuri a Guvernului.


„Hotărîrea Parlamentului intră în vigoare din momentul adoptării, ceea ce înseamnă că noi, deja azi, în Republica Moldova avem structura ministerială formată din 9 ministere. Acum urmează ca Guvernul să întreprindă măsurile de reorganizare. Cîteva care au fost absorbite trebuie lichidate: astea sînt acțiuni pe care trebuie să le facă Guvernul în perioada de tranziție”, a punctat el.

Menționăm că recent Parlamentul a aprobat cu majoritate de voturi o nouă structură a executivului, formată din 9 ministere, în loc de 16.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?