X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Premierul României: Vom rămîne un avocat al Moldovei pe plan internațional

21 iul. 2017,, 13:10   Politică
1573 2

Premierul României Mihai Tudose a reconfirmat astăzi în numele țării pe care o reprezintă sprijinul politic pentru Republica Moldova, notează Noi.md.

Demnitarul a declarat că România continuă să fie un partener de încredere al țării noastre în calea dezvoltării europene.

„Reformele de la Chișinău încep să aducă roade, în nivelul de trai, în stabilitatea și funcționarea instituțiilor. Scopul final este ridicarea nivelului de trai al cetățeanului, e și în România acest deziderat ca și în Moldova. Rămînem în continuare un avocat, un susținător al Moldovei pe plan internațional”, a declarat Tudose în cadrul conferinței susținute alături de Pavel Filip.

„În pofida unor declarații tari făcute de unii demnitari de la Chișinău, Moldova știe care sînt adevărații săi prieteni, care este drumul său – cel european, către valorile europene. Dincolo de culoarea politică a guvernelor de la Chișinău, atitudinea față de Moldova nu s-a schimbat niciodată. Această atitudine transpartinică ar trebui să fie preluată și de către unele formațiuni politice de aici, de la Chișinău”, a remarcat la rîndul său Pavel Filip.

Cei doi premieri au discutat despre construcția gazoductului Iași-Ungheni și continuarea proiectelor de reabilitarea grădinițelor din Moldova. Premierul Filip a anunțat că gazoductul ar putea fi funcțional pînă la sfîrșitul anului 2018.


Totodată, Filip și Tudose au convenit asupra organizării unei ședințe comune a celor două guverne în această toamnă la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?