X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Malaysia a interzis difuzarea cîntecului "Despacito" (VIDEO)

21 iul. 2017,, 00:30   Externe
2339 0

Malaysia a interzis difuzarea cîntecului "Despacito" la posturile sale publice de radio și televiziune, după ce mai multe persoane și asociații din această țară cu populație majoritar musulmană s-au plîns din cauza versurilor acestei piese, despre care au spus că sînt "obscene", informează Reuters.

Anunțul referitor la această interdicție a fost făcut pe Radio Televisyen Malaysia (RTM), miercuri, de Salleh Said Keruak, ministrul pentru Comunicații și multimedia, însă cîntecul poate fi difuzat în continuare de posturile private și pe platformele online din această țară asiatică.

Ministrul a dezvăluit pentru Reuters că decizia de a interzice difuzarea cîntecului "Despacito" la posturile publice de radio și televiziune a fost luată în urma primirii unui număr mare de plîngeri expediate de public.

Organizația de femei a unui partid politic islamist din Malaysia, Amanah, a cerut interzicerea piesei din cauza "versurilor obscene".

"Văd în acest lucru o chestiune serioasă, deoarece piesa este cîntată de tineri care nu înțeleg sensul cuvintelor", a declarat Atriza Umar, președinta pentru artă și cultură a organizației pentru femei Awan a partidului Amanah.


Malaysia a blocat recent și lansarea unor filme produse la Hollywood pe care le-a considerat ofensatoare pentru valorile sale religioase. Astfel, lansarea unui film al companiei Walt Disney, "Beauty and the Beast", a fost amînată în acest an după ce o comisie de cenzori a luat decizia de a tăia din film "o scenă gay".

Single-ul "Despacito", lansat în luna ianuarie de în limba spaniolă de cîntărețul portorican Luis Fonsi și rapperul Daddy Yankee, iar apoi și într-o versiune remixată cu Justin Bieber, a dominat posturile de radio din lumea întreagă în ultimele luni și a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din 35 de țări.

"Despacito" a devenit cel mai reprodus cîntec din istorie pe platformele de streaming, potrivit datelor oferite de casa de discuri Universal.

Piesa originală și "remix-ul" în care apare și canadianul Justin Bieber au depășit împreună 4,6 miliarde de difuzări pe diferitele platforme de streaming în întreaga lume, a anunțat Universal într-un comunicat difuzat luni. Potrivit companiei, piesa a depășit astfel precedentul record deținut de "Sorry" al lui Bieber cu 4,38 miliarde de difuzări.

De asemenea, "Despacito", un "hit" care continuă să facă "ravagii" în discotecile din toată lumea, a devenit anul acesta primul cîntec în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în topul Hot 100 Billboard din SUA, după single-ul "Macarena" al duetului spaniol Los del Río, lansat în 1996.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?