Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reacțiile politicienilor la suspiciunile lui Ghimpu

20 iul. 2017,, 11:23   Politică
3433 4

Mihai Ghimpu, a declarat că în comandarea dosarului pe numele nepotului său, Dorin Chirtoacă, ar fi implicate trei persoane publice: Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Anatol Șalaru.

AGORA a obținut reacțiile tuturor celor vizați în declarațiile liderului PL. Astfel, Anatol Şalaru, purtătorul de cuvînt al Preşedinţiei, Ion Ceban, dar și purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, s-au expus în privința suspiciunilor lui Mihai Ghimpu.

Șalaru: „Mihai Ghimpu se află într-o gîlceavă cu logica”

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, care în momentul de față se află în concediu, a afirmat că liderul liberalilor se află „într-o gîlceavă permanentă cu logica”.

„Argumentul suprem al lui Mihai Ghimpu care, în opinia lui, m-ar face pe mine comanditarul arestării lui Dorin Chirtoacă, ar fi faptul că am avertizat din timp asupra iminentei arestări a primarului de Chisinău și a lui Iurie Chirinciuc. În această logică, cred că vinovat de arestarea lui Chirtoacă este Vlad Filat pentru că el este primul ce a avertizat asupra posibilei arestări a lui Dorin Chirtoacă și a altor membrii PL. Bine că nu l-a învinuit pe Traian Băsescu de arestarea lui Chirinciuc și Chirtoacă”, a scris Anatol Șalaru într-o postare pe Facebook.


Ceban: „Unicul responsabil de arestarea lui Dorin Chirtoacă este Dorin Chirtoacă”

Purtătorul de cuvînt al Preşedinţiei, Ion Ceban, contactat de Agora.md, a spus că unicul responsabil de arestarea edilului ar fi însuși Dorin Chirtoacă, pe care l-a acuzat de „corupție, trafic de influență, neglijență în serviciu, iresponsabilitate, ignoranță și ipocrizie în raport cu cetățenii”.

Andrian Candu: „Nu e cazul să comentăm”

Preşedintele Parlamentului și vicepreședintele al Partidului Democrat (partidul condus de Vlad Plahotniuc), a declarat astăzi într-un briefeng de presa că „nu e cazul să comentăm”:

„Noi ne-am obișnuit cu declarațiile interesante ale tuturor liderilor politici, inclusiv ale domnului Ghimpu”, a spus Candu. „Aș prefera să nu comentez aceste declarații. sînt subiecte legate de justiție, de anchetă, de procuratură, de lupta împotriva corupției și cel mai bine e să ne bazăm pe informațiile oficiale, care vin din partea instituțiilor care se ocupă de investigații și, ulterior, din instanțele de judecată, atunci cînd vine vorba de condamnări sau achitări”.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a refuzat să comenteze ultimele declarații ale lui Mihai Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?