X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Nicio întîlnire „secretă” Trump-Putin, afirmă Moscova

20 iul. 2017,, 09:54   Externe
1517 0

Donald Trump și Vladimir Putin nu au avut nicio întîlnire "secretă" sau "confidențială" pe marginea summitului G20 în Germania la începutul lunii iulie, a asigurat miercuri purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a doua zi după un anunț al Washingtonului privind discuții suplimentare între președinții american și rus, informează AFP.

Casa Albă a dezvăluit marți seară că după o întîlnire bilaterală de mai mult de două ore pe 7 iulie, cei doi șefi de stat s-au reîntîlnit cu ocazia unui dineu în timpul ultimei seri a summitului de la Hamburg.

"Utilizarea termenilor 'secret' sau 'confidențial' pentru această întîlnire provoacă o surpriză absolută și neînțelegere. Această întîlnire bilaterală a fost acceptată oficial prin canale diplomatice și de aceea, în cadrul vizitei, ei au făcut de mai multe ori schimb de idei și de fraze", a declarat la rîndul său Dmitri Peskov, citat de agenția de presă TASS.

"Nu a avut loc nicio întîlnire secretă și confidențială. A afirma acest lucru este absolut absurd", a insistat el.

Aceste dezvăluiri făcute în Statele Unite au ridicat întrebări cu privire la conținutul conversației avute de Trump și Putin, asupra persoanelor care au asistat acolo și motivului pentru care desfășurarea acestei întîlniri nu a fost făcută publică mai înainte, notează France Presse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?