X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cine se face vinovat de arestarea lui Chirtoacă? Află ce crede Ghimpu

19 iul. 2017,, 14:49   Politică
6563 5

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îl atacă „dur” pe fostul său coleg de partid, liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, susținînd că ar putea sta în spatele „dosarului politic” al edilului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Ghimpu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că l-ar fi salvat anterior pe liderul PUN de la un dosar penal. Șalaru, însă, a reacționat altfel la „mîna întinsă”.

Întrebat de jurnaliști cine ar putea comanda intentarea dosarului penal împotriva lui Chirtoacă, Ghimpu a spus că se gîndește la trei persoane.

„După alegerile prezidențiale din toamnă, domnul Șalaru m-a învinuit că trebuie să plec din funcția de președinte de partid și să vină el președinte. El îi suna pe ai noștri și mesajele sînt înregistrate, că dacă eu n-o să accept acest lucru, atunci în perioada următoare vor fi arestați [Iurie] Chirinciuc, Dorin [Chirtoacă]. După cum vedeți, acest lucru s-a întîmplat”, a declarat el.

Politicianul și-a amintit de un caz cînd i s-a propus inițierea unui dosar penal în privința lui Anatol Șalaru, însă liderul Partidului Liberal a refuzat.


„Cînd a fost arestat Dorin Chirtoacă, Șalaru a spus că trebuia arestat Ghimpu. Într-o discuție cu cineva, cînd vorbeam de vînzarea acelor rachete..., era o problemă penală acolo și el îmi spunea că Șalaru trebuie arestat. Am spus NU. Nu accept acest lucru pentru că i-am botezat copiii și aceasta nu este calea pe care eu lupt. Dar, Șalaru a spus invers că Ghimpu trebuie arestat. Așa sînt unii oameni cărora le întinzi mîna să îi scoți din noroi, din umbră, uitați de soare, de lună și de oameni, iar ulterior lor li se pare că ei sînt puterea și trebuie să decidă totul”, a mai adăugat Ghimpu.

O altă persoană bănuită de liderul PL, care ar putea fi vinovată de cele întîmplate, este președintele Igor Dodon.

„Socialiștii lui Dodon s-au unit în Consiliul municipal cu PPEM-ul lui Leancă. Ei încurcau la ședințele consiliului, prezentau tot felul de prostii, inventau diferite cadouri. A fost pregătită o politică de denigrare a numelui Dorin Chirtoacă”, a mai spus liderul PL.

Întrebat cine ar fi a treia persoană bănuită, Ghimpu a spus că acesta este Vlad Plahotniuc, fără să ofere mai multe detalii.

Amintim că primarul capitalei a fost reținut pe 25 mai și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. În același dosar mai sînt cercetați șeful direcției transport, Igor Gamretki, milionarul Alexandru Pincevscki și consilierul municipal Ghenadie Ivascenco, care sînt în arest la domiciliu. Toți se declara nevinovați.

La cîteva zile după reținerea lui Chirtoacă, mai mulți angajați ai Primăriei au cerut eliberarea edilului, declarînd că funcționarea administrației publice locale a municipiului Chișinău este paralizată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?