X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Uzina Metalurgică de la Rîbnița are un nou proprietar nominal

12 iun. 2013,, 12:09   Economie
13704 0
Foto : chemistry-chemists.com
Cea mai mare întreprindere din regiunea transnistreană Uzina Metalurgică Moldovenească (or. Rîbnița), care este controlată de holdingul ”Metalloinvest” condus de omul de afaceri rus Alișer Usmanov, are un proprietar nominal nou. Serviciul Federal Antimonopol al Federației Ruse a acceptat solicitarea companiei offshore ”Green Holdings Limited” privind achiziționarea a 98,83% din acțiunile întreprinderii moldovenești, menționînd că tranzacția nu contravine Legii privind concurența.

Compania ”Green Holdings Limited” SRL este înregistrată pe Insulele Virgine Britanice și se ocupă de activități investiționale. Potrivit informațiilor, după vînzarea celor 98,83% de acțiuni ale Uzinei Metalurgice de la Rîbnița, întreprinderea va rămîne sub controlul holdingului ”Metalloinvest”, dar va fi transferată în alt offshore.

Potrivit datelor oficiale publicate anterior pe site-ul uzinei, 45,6% din acțiuni aparțineau ”EIM Energy Investment & Management Corporation”, 45% - ”Rumney Trust Reg”., 8,23% - ”Decagon Avionics Limited” și 1,17% - colectivului de muncă.

Uzina Metalurgică Moldovenească este cea mai mare întreprindere din regiunea transnistreană. Uzina a fost dată în exploatare în anul 1985. Capacitatea de producție a întreprinderii este de 684 mii tone de oțel și 500 mii tone de laminat finit pe an. După volumul de producție, uzina a depășit cu mult capacitățile inițiale, atingînd 1 milion tone de oțel pe an. În prezent întreprinderea staționează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?