X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Primarul capitalei a obosit să fie şi anchetator şi procuror

12 iun. 2013,, 11:09   Societate
2871 0
Foto : noi.md
Primarul capitalei Dorin Chirtoacă susţine că reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost cei care au postat pe internet testele de la examenul de bacalaureat de marţi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Chirtoacă a menţionat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că în rezultatul unei investigaţii s-a stabilit că testele au fost publicate pe internet de angajaţii ministerului sau de observatori.

Edilul a menţionat că testele apărute pe Internet au fost xeroxate şi scanate, şi nu au fost fotografiate cu telefonul mobil.

"Rog să prezinte imagini de pe camerele de supraveghere din centrele de BAC cu acei elevi care au asupra lor xeroxuri şi scanere. Pentru că testele plasate astăzi pe Internet au fost xeroxate şi copiate şi se vede foarte bine că este altceva decît fotografiatul cu telefonul mobil. Prin urmare, nu elevii sînt cei care au plasat testele pe Internet. Testele au fost postate de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Organele competente ar trebui să investigheze acest caz", a spus Chirtoacă.

Primarul consideră că "pentru astfel de încălcări trebuie să răspundă ministerul, şi nu profesorii sau elevii", precizînd că "ministerul trebuie să renunţe la experimentul cu camerele video".

"Am obosit să fiu şi anchetator, şi procuror, să aduc probe ale încălcărilor. În anul 2009 am numit poliţiştii care au omorît în Piaţa Marii Adunări Naţionale după protestele din aprilie, iar poliţia susţine că nici pînă acum nu au fost identificate persoanele vinovate", s-a indignat primarul.

Pe 11 iunie absolvenţii liceelor au susţinut examenul de bacalaureat la limba străină. Examenul la limba engleză a fost susţinut de peste 13,2 mii de elevi, franceză – 12,6 mii, germană – 427, italiană – 70, spaniolă – 125, turcă – 138.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?