X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Guvernul regretă acţiunile Transnistriei: demonstrează existenţa unor interese

11 iun. 2013,, 17:32   Politică
4201 0
Foto: casata.md
Aprobarea de către structurile regiunii transnistrene a aşa-numitei „legi cu privire la frontiera de stat” reprezintă o evoluţie profund regretabilă. Aceasta este poziţia oficială a Guvernului, care susţine că decizia în cauză vine în contradicţie atît cu cadrul juridic şi logica procesului de reglementare a conflictului transnistrean, cît şi cu necesităţile şi interesele reale ale populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului. Autorităţile Republicii Moldova constată, că în loc să contribuie la promovarea libertăţii circulaţiei persoanelor şi mărfurilor, structurile transnistrene creează noi bariere şi obstacole de ordin politic, administrativ, economic, astfel aprofundînd autoizolarea regiunii.

“O asemenea poziţie reprezintă o sfidare deschisă la adresa eforturilor Chişinăului şi a partenerilor internaţionali în vederea menţinerii dialogului într-o albie constructivă, în spiritul consolidării climatului de încredere.Acţiunile de acest gen demonstrează clar existenţa unor interese ascunse, diferite de cele împărtăşite de Guvernul de la Chişinău şi întreaga comunitate internaţională – reglementarea paşnică a conflictului prin elaborarea unui statut special al regiunii transnistrene ca parte componentă a Republicii Moldova, stat suveran şi teritorial integru. Refuzul categoric al Tiraspolului de a discuta în cadrul negocierilor în format 5+2 orice aspecte politice, instituţionale şi de securitate ale reglementării conflictului reprezintă încă o dovadă în acest sens” menţionează sursa citată.

Guvernul este de părerea ca este imperativ ca structurile transnistrene să stopeze şirul de acţiuni unilaterale şi să revină la practica discutării oricăror subiecte de interes pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului exclusiv la masa de negocieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?