X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Moldova poate începe asamblarea noilor modele de tractoare „Belarus”

13 iul. 2017,, 13:50   Economie
3491 1

Moldova este interesată în extinderea sectorului de asamblare a tractoarelor belaruse şi iniţierea asamblării tractoarelor de înaltă putere de modelul „Belarus”-2022.

Potrivit comunicatului mass-media belarusă, acest fapt l-a declarat jurnaliştilor preşedintele Moldovei Igor Dodon în timpul vizitei la Uzina de Tractoare din Minsk (МТЗ), comunică NOI.md.

În particular, şeful statului a manifestat interes faţă de extinderea gamei de tractoare din linia celor de înaltă putere. În acest scop a fost examinată chestiunea privind sectorul de asamblare a tractoarelor de modelul „Belarus”-2022 pe teritoriul Moldovei.

După cum a menţionat directorul МТЗ Feodor Domotenko, posibilităţile tehnice şi tehnologice ale sectoarelor funcţionale actualmente de producere a tractoarelor în Moldova permit de a asambla tractoare de acest model. Tractorul „Belarus”-2022 ca atare permite de a reduce cheltuielile energetice, ceea ce este important pentru diminuarea cheltuielilor la cultivarea producţiei agricole.

Igor Dodon a menţionat că în Moldova Uzina de Tractoare din Minsk este bine cunoscută. În ţara noastră anual se vînd peste 600 de unităţi de tehnică a МТЗ, ea se bucură de popularitate.


Preşedintele Moldovei a spus că este bucuros de realizarea proiectelor comune cu МТЗ în Moldova – la etapa actuală pentru piaţa internă. În acelaşi timp, el a remarcat posibilitatea ieşirii şi pe piaţa europeană. Igor Dodon şi-a exprimat, de asemenea, încrederea că ţările noastre au perspective pentru extinderea sectoarelor mixte de producţie.

“Sper că după vizita mea în Belarus interesul agroindustriaşilor nostril şi partenerilor din domeniul dezvoltării sectoarelor comune de producţie va spori”, a spus el.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că, graţie realizării noilor proiecte reciproc avantajoase se va obţine scopul dublării schimbului de mărfuri între ambele ţări pînă la 400 mil. de dolari.

Igor Dodon în timpul vizitei la МТЗ a luat cunoştinţă de gama tehnicii agricole a întreprinderii şi s-a plimbat cu tractorul cu puterea de 450 „Belarus”-4522 – una dintre cele mai de forţă maşini, fabricată la întreprindere. Preşedintele Moldovei a lăsat o notă în Cartea oaspeţilor de onoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?