Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Din Odessa se planifică de a lansa un tren spre Chişinău şi Bucureşti

13 iul. 2017,, 09:31   Societate
2376 0

La toamnă odesiţii vor putea beneficia de posibilitatea de a călători fără vize nu numai cu avionul sau cu automobilul, dar şi cu trenul. Conducerea regiunii Odessa susţine negocieri cu reprezentanţii Căii Ferate din Moldova privind lansarea noului tren Odessa-Chişinău.

Menţionăm că acum din Palmyra de Sud spre capitala Moldovei curculă o garnitură, dar, după cum spun la Administraţia regională de stat Odessa, ea deja s-a învechit. Noile vagoane se planifică să fie dotate cu aer condiţionat, supraveghere video și Wi-Fi. În afară de aceasta, trenul poate transporta de două ori mai mulţi pasageri, decît predecesorul lui – 260 de persoane.

Planurile funcţionarilor nu se limitează la aceasta. Cu timpul, ei planifică să prelungească ruta, ca trenul să plece din Zatoka, să treacă prin Odessa şi Chişinău şi să ajungă la Bucureşti (România). În opinia autorităţilor, această comunicaţie va facilita călătoria turiştilor vara şi va asigura realizarea planurilor oamenilor iarna, dacă drumurile vor fi înzăpezite.

„Reprezentanţii Căii Ferate din Moldova vor apela la Ministerul Infrastructurii al Ucrainei pentru coordonarea problemelor financiare. Dacă părţile vor semna contractul, deja la toamnă trenul va începe să circule”, au specificat la ARS Odessa. Apropo, durata circulaţiei noii garnituri se planifică de asemenea să fie redusă de la 4 ore 20 de minute pînă la 3 ore 30 de minute.

Între timp, SPA „Укзализныця” (Societatea publică pe acţiuni Calea Ferată din Ucraina – n.trad.) în perioada estivală a majorat numărul de trenuri, care vor circula din Lvov şi Kiev spre Odessa şi retur. Astfel, pînă la finele lunii iulie în zilele de odihnă va circula un tren suplimentar în capitală, iar spre Lvov trenurile suplimentare vor circula în zilele impare pînă la finele lui august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?