X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Poroșenko a povestit despre „înfrîngerea“ Kremlinului

12 iul. 2017,, 12:27   Externe
2053 0

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că aprobarea de către Consiliul Europei a Acordului de Asociere al Ucrainei cu Uniunea Europeană constituie „încă o înfrîngere pentru Kremlin“

„Acordul de Asociere a fost una dintre cerințele și așteptările cheie ale “Euromaidan-ului“. Și mă bucur că am fost capabili împreună să realizăm acest obiectiv. Iar Kremlinul, care și-a mobilizat toate resursele sale împotriva asocierii, a încălcat cinic dreptul internațional, începînd agresiunea împotriva Ucrainei, suferind o nouă înfrîngere”, a scris Poroșenko pe pagina sa de Facebook.

Potrivit spuselor lui, după aprobarea Acordului, Ucraina urmează să parcurgă „o etapă calitativ nouă a căii spre UE“. Liderul ucrainean a menționat că aceasta este calea „reformelor profunde și cuprinzătoare“, pe parcursul cărora țara va fi ajutată „și de Uniunea Europeană și de întreaga lume civilizată“.

„Sînt convins că vom cîștiga. Ucraina va face parte neapărat din familia națiunilor europene: atît din UE, cît și din NATO“, a concluzionat Poroșenko.

Anterior, Consiliul UE a aprobat Acordul privind Asocierea cu Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?