X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Experţii de la Vişegrad vor ajuta Moldova în dezvoltarea legislativului

12 iul. 2017,, 09:40   Politică
1566 0

Experţii Grupului de la Vişegrad (Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia), numit şi V4, vor ajuta Moldova în dezvoltarea organului legislativ al ţării.

Consilierul Ambasadei Ungariei în Republica Moldova, Jeno Kudrjavcev, a menţionat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, dedicată lansării preşedinţiei ţării sale în V4, că "politica regională a Grupului va fi direcţionată spre dezvoltarea relaţiilor cu vecinii nemijlociţi ai Uniunii Europene, în primul rînd cu Moldova, Ucraina şi Găgăuzia, care au încheiat Acordul de Asociere cu UE".

El a remarcat faptul că toate ţările din V4 au trecut de etapa reformelor pentru a corespunde standardelor europene.

"Avem experienţa necesară şi comunitatea de experţi, care poate ajuta Moldova pe această cale. Experţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia, cu sprijinul colegilor polonezi, vor participa la proiectul Twinning. Acesta presupune dezvoltarea Parlamentului Republicii Moldova în conformitate cu angajamentele Acordului de Asociere şi standardele europene din legislaţie", a spus Kudreavţev.

Precizare: Uniunea politico-economică, recunoscută sub numele de Grupul de la Vişegrad, a fost constituită în februarie 1991, după ce liderii Poloniei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei au semnat o declaraţie comună privind aspiraţia spre integrarea europeană. Ungaria deţine preşedinţia Grupului de la 1 iulie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?