X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Meteorologii din Japonia vor ajuta Moldova să determine calitativ schimbările climei

11 iul. 2017,, 17:50   Societate
1366 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Moldovei a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia de Meteorologie din Japonia (JWA). Documentul va permite Moldovei să urmărească mai bine schimbările climei din ţară.

Preşedintele Asociaţiei de Meteorologie din Japonia, Nobuniki Funiki, a anunţat că JWA a elaborat tehnologii de precizie înaltă, pentru a rezolva mai bine problemele cauzate de schimbările climatice apărute.

"Schimbările climatice din Moldova afectează negativ mediul şi economia ţării, ca, de exemplu, seceta şi temperaturile înalte. În acest sens, scopul nostru este să împărtăşim Moldovei tehnologiile noastre, pentru a preveni schimbările meteorologice anormale", a spus el.

Primul vicedirector al Centrului hidrometeorologic din Chişinău, Violeta Balan, a afirmat la şedinţă că această colaborare va contribui la o utilizare mai eficientă a echipamentului din dotarea Serviciului.

"Va fi îmbunătăţită calitatea prognozei meteo, de avertizare a fenomenelor defavorabile, pentru a putea diminua posibilele pagube", a subliniat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?