Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce mesaj a transmis Dodon lui Johannes HAHN

11 iul. 2017,, 15:12   Politică
4257 7

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Johannes HAHN, Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere.

În cursul întîlnirii s-au discutat aspecte privind colaborarea în domeniile de interes comun, Igor Dodon specificînd că Moldova este interesată pentru un dialog eficient cu partenerii săi din Vest, pentru extinderea relațiilor de colaborare în toate domeniile de interes reciproc.
Șeful statului a mulțumit pentru sprijinul UE acordat în realizarea unor proiecte și programe în țara noastră, în special celor de infrastructură, dar și culturale și de mobilitate, destinate cetățenilor Republicii Moldova și, în special, tinerilor. De asemenea, a mulțumit pentru acordarea Republicii Moldova regimului liberalizat de vize.
”Relațiile cu Uniunea Europeană trebuie să fie în interesul Moldovei, susține șeful statului, menționînd că nu trebuie să prietenim cu cineva împotriva cuiva, iar relațiile cu UE nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă. Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul și cu Vestul.


Un subiect aparte l-a constituit modificările în sistemul electoral. Igor Dodon a reiterat că Preşedinţia şi fracţiunea parlamentară a socialiştilor au o poziţie fermă şi că aceștia vor insista pe aprobarea proiectului votului mixt, aşa cum și-au asumat în faţa cetăţenilor. Oficialul a menționat că se va ține cont de recomandările făcute de Comisia de la Veneția, dar nu și de cele cu caracter politic.
De asemenea președintele Republicii Moldova s-a expus pentru aprobarea cît mai urgentă a proiectelor de legi cu referire la statutul special al Găgăuziei și a subliniat necesitatea continuării și intensificării dialogului cu partenerii din UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?