X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldovenii ar putea fi scutiţi de tarifele roaming pe teritoriul UE

10 iul. 2017,, 16:12   Societate
6214 0

Pînă în 2020, moldovenii ar putea fi scutiţi de tarifele roaming pe teritoriul Uniunii Europene.

Anunţul a fost făcut astăzi de comisarul UE pentru vecinătate, Johannes Hahn, în cadrul Reuniunii Parteneriatului Estic desfăşurată la Chişinău.

Demnitarul susţine că o declaraţie în acest sens va fi luată la Summitul ţărilor parteneriatului, care va avea loc în această toamnă la Bruxelles.

Potrivit lui Hahn, documentul va fi aplicat şi în celelalte cinci state din cadrul acordului.

"Noi vom oferi acces la bandă largă şi armonizarea accesului roaming pentru parteneriat. De asemenea, vom pune accentul pe statul de drept şi drepturile fundamentale. Vrem să finalizăm reţeaua extinsă de transport european. Acesta este unul din exemple pe care le putem oferi", a declarat comisarul UE pentru Vecinătate, Johannes Hahn.


Declaraţia a fost făcută în cadrul celei de-a noua Reuniune a Parteneriatului Estic găzduit de Chişinău.

La eveniment participă miniștrii de Externe ai țărilor membre ai acordului.

"Republica Moldova va continua să manifeste aceeaşi atitudine pro activă în ceea ce priveşte valorificarea tuturor oportunităţilor pe care le oferă parteneriatul estic, în primul rînd pentru a facilita implementarea acordului de asociere, care după cum cu toţii cunoaşteţi este plasat în centrul proiectului de reformare a ţării", a spus ministrul de Externe, Andrei Galbur.

Țara noastră a aderat la Parteneriatul Estic în data de 7 mai 2009. Din acord fac parte Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaijan și Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?