X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Franța va interzice mașinile diesel și pe benzină

8 iul. 2017,, 16:30   Ştiri Auto
3288 0

Franța, țară cu una dintre cele mai vechi tradiții în domeniul auto, ia decizia istorică de a interzice integral vînzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină.

Directiva ambițioasă, dezvăluită 8 iulie de ministrul mediului, Nicolas Hulot, face parte din noul plan de a transforma Franța într-un stat cu emisii zero de dioxid de carbon, pînă în 2050, conform Acordului de la Paris – cartă privind protecția mediului la care au aderat majoritatea marilor puteri, cu excepția SUA, care s-au retras din înțelegere după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Măsura interzicerii comercializării de automobile cu propulsie convențională, alimentate cu benzină sau motorină, ar urma să intre în vigoare în 2040, urmînd să afecteze inclusiv producătorii locali Renault (deținut parțial chiar de statul francez – n.r.) și PSA Peugeot Citroen.

Nicolas Hulot nu a dat niciun fel de detalii referitoare la modul în care noul plan va fi implementat. Ministrul promite, însă, reduceri importante pentru mașinile cu emisii zero, în schimbul vehiculelor vechi, poluante, în esență un program de tip Rabla cu reduceri mult mai generoase. Rămîne de văzut dacă și automobilele hibride, echipate cu motorizări termice, vor fi afectate de măsura istorică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?