X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova se va efectua inventarierea proiectelor de asistenţă externă

8 iul. 2017,, 16:00   Economie
1797 0

În Republica Moldova urmează să fie efectuată inventarierea tuturor proiectelor de asistenţă externă.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip, care a prezidat astăzi şedința Comitetului Interministerial pentru Planificare Strategică (CIPS), platformă care asigură corelarea programelor de asistenţă externă cu priorităţile strategice ale Guvernului, comunică NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, în cadrul şedinţei a fost prezentat raportul anual privind asistența externă acordată Republicii Moldova în anul 2016. S-a menţionat că în această perioadă partenerii de dezvoltare ai ţării noastre au raportat debursări de aproximativ 440 de milioane de euro sub formă de asistenţă oficială pentru dezvoltare sau o creştere de circa 33% faţă de 2015. Cei mai mari parteneri de dezvoltare ai ţării noastre rămîn Uniunea Europeană, Banca Mondială, România, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Agenţiile ONU.

Premierul a menţionat că priorităţile strategice ale autorităţilor publice trebuie corelate în primul rînd cu capacitatea instituţiilor şi eficienţa proiectelor de asistenţă externă. „Urmează să facem o inventariere a tuturor proiectelor care au fost şi urmează a fi implementate, o analiză a sistemului şi a capacităţilor, pentru a face o planificare strategică şi mai bună şi pentru a-i responsabiliza pe implementatorii de programe”, a subliniat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?