X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ministrul Apărării: Pacificatorii moldoveni ar putea să plece în Kosovo chiar în timpul apropiat

8 iun. 2013,, 11:30   Societate
3475 0
Foto : noi.md
Un pluton de pacificatori moldoveni ar putea pleca în Kosovo chiar în timpul apropiat, pentru a participa la operaţiunea de menţinere a păcii pe care ONU o desfăşoară acolo, a declarat agenţiei "INFOTAG" ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuţa.

Conform spuselor sale, "toate actele necesare în acest sens sunt în ultima fază de studiu la partenerii internaţionali ai Republicii Moldova. Sunt convins că vom primi şi sprijinul politic al parlamentului în această chestiune".

Marinuţa a menţionat faptul că în componenţa forţelor armate ale republicii există un pluton cu destinaţie specială, certificat la standardele NATO.

"Pregătirea acestor militari presupune o perfecţionare sistematică, adică aplicarea practică a abilităţilor. Varianta optimă este participarea la operaţiunile de menţinere a păcii. Consider că Moldova, menţinându-şi statutul neutru, îşi îmbunătăţeşte imaginea prin trimiterea soldaţilor şi ofiţerilor săi în calitate de soli ai păcii", a spus ministrul.

Oficialul a ţinut să accentueze în mod special că la Kosovo pot pleca persoane care îndeplinesc serviciul pe contract şi care au urmat o pregătire specială.

"INFOTAG" precizează: Pe parcursul ultimilor 10 ani, 10 ofiţeri moldoveni au îndeplinit serviciul într-o serie de ţări africane în misiuni sub mandatul ONU. Peste o sută de genişti şi medici au participat la şase deplasări în Irak, iar patru elicoptere cu echipaje moldoveneşti îndeplinesc şi acum sarcini de asigurare a contingentului american din Afganistan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?