Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova va avea un pavilion propriu la expoziția din Milano (VIDEO)

7 iun. 2013,, 15:17   Societate
3921 0
Fotо: noi.md
Republica Moldova va selecta proiectul de amenajare a pavilionului național pentru Expoziţia Mondială ”World Expo”, care se va desfăşura în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 la Milano, Italia. La Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” s-a deschis expoziția de proiecte de design şi arhitectură pentru pavilionul Moldovei de la Milano. În cadrul expoziției au fost prezentate 12 proiecte selectate din cele 35. Proiectul cîștigător va fi desemnat duminică, 9 iunie.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a menţionat în cadrul prezentării cîştigătorilor primei etape că "Moldova va participa la World Expo – 2015 cu un pavilion separat, construit cu forţe proprii în baza unui proiect individual".

"Noi am parcurs un drum similar şi înaintea expoziţiei internaţionale de la Shanghai din 2010. Am tras învăţăminte, am analizat momentele pozitive şi negative şi am decis că de această dată totul va fi altfel. Vrem să fim inovativi", a spus Lazăr.

Expoziția Mondială ”World Expo” este unul din cele mai mari evenimente economice, sociale și culturale la nivel mondial, de rînd cu campionatele mondiale de fotbal și Jocurile Olimpice. Expoziția este organizată o dată la cinci ani și durează de obicei 6 luni. Expoziția ocupă o suprafață de 1,7 mil. metri pătrați, iar complexul expozițional este compus din pavilioane tematice, arene teatrale, obiecte de arhitectură de landșaft. Potrivit estimărilor, la expoziția din anul 2015 vor participa 175 de state. Moldova va participa la Expoziția Mondială pentru a treia oară.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?