Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Premierul Erdogan îndeamnă la 'încetarea imediată' a manifestaţiilor

7 iun. 2013,, 10:51   Externe
1915 0
Foto : livejournal.com
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, revenit în Turcia dintr-un turneu în Maghreb, a lansat vineri un apel la 'încetarea imediată' a manifestaţiilor antiguvernamentale care zguduie ţara de mai multe zile, transmite AFP.

În faţa miilor de simpatizanţi care l-au întîmpinat pe aeroportul Atatürk din Istanbul, Erdogan a argumentat că manifestaţiile 'şi-au pierdut caracterul democratic şi s-au îndreptat spre vandalism'.

Şeful guvernului le-a mulţumit simpatizanţilor săi pentru calmul manifestat şi i-a îndemnat să se întoarcă acasă.

'Aţi rămas calmi, responsabili şi aţi dat dovadă de bun simţ. Acum ne vom întoarce cu toţii acasă', a spus Erdogan, flancat de soţia sa şi de numeroşi miniştri.

El a dat asigurări că nu este numai 'premierul a 50%' din populaţie, ci a fost totdeauna 'în slujba celor 76 de milioane' de cetăţeni turci, fără discriminare.

'Nu putem închide ochii în faţa actelor celor care ne vandalizează oraşele, deteriorează bunurile publice şi le fac rău oamenilor', a apreciat premierul.

Poliţia acţionează pentru 'a ne asigura securitatea' şi este 'un zid de apărare împotriva teroriştilor, anarhiştilor şi vandalilor', a mai spus premierul turc, admiţînd că s-ar putea ca aceasta să fi recurs uneori la o forţă excesivă împotriva manifestanţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?