X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Ghimpu: Infracţiunile actualilor guvernanţi nu au termen de prescripţie

7 iun. 2013,, 03:41   Politică
5252 6
Foto: timpul.md
Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate, la care a promis că o să vină perioada cînd toate infracţiunile săvîrşite de membrii actualului Guvern, dar şi de fostul Prim-ministru, Vladimir Filat, vor fi pedepsite, relatează omg.md.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, infracţiunile săvîrşite de factorii de decizie de cel mai înalt rang vor continua şi în noul Guvern, iar dosarele care sînt intentate actualmente pe mai mulţi miniştri, ar putea rămîne nefinalizate. „La noi se spune că e dosar penal şi se trimite în judecată pentru unii, iar pentru alţii…Unii pun gaj spitale, iar într-o zi o să ne trezim că se pune gaj Republica Moldova, aceştia sînt miniştri cu care poţi face reforme?”, a declarat Ghimpu.

În context, liderul liberalilor a amintit că infracţiunile săvîrşite de demnitari cu funcţii înalte, lideri politici, nu au termen de prescripţie. „ O să ajungă timpul şi o să fie traşi la răspundere. În statele democratice sînt traşi la răspundere şi peste 20 de ani. Nu fug cei care au încălcat legea, îi prinde timpul. Se apără acum, se înţeleg, dar va veni o guvernare care le va pune capacul. Legea este una pentru toţi: cei care au furat trebuie să răspundă. Asta a spus-o chiar Filat. În faţa legii toţi trebuie să poarte răspundere şi în primul rînd şefii, pentru că ei dau exemplu”, a concluzionat Mihai Ghimpu.

Pe data de 30 mai curent, PLDM, PDM şi grupul liberalilor reformatori au anunţat despre formarea unei noi coaliţii de guvernare, fiind semnat un acord între liderii acestora – Vladimir Filat, Marian Lupu şi Ion Hadîrcă. În baza acordului dat a fost ales un nou Guvern, în care se regăsesc doi miniştri cu dosare penale instrumentate de Procuratura generală. Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă, este învinuit că a semnat o dispoziţie de alocare a 400 mii euro lui Pantelei Sandulache, fără a avea o decizie judecătorească definitivă. În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, este acuzat de punerea în gaj a edificiului Spitalului Clinic Republican, într-un acord de credit pentru o companie privată. Aproape întreg Cabinetul de miniştri este format din reprezentanţii fostului Guvern, care a fost demis pentru suspiciuni de acte de corupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?