X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Dosarul împotriva unui şef de direcție de la AIPA, trimis în instanță

3 iul. 2017,, 17:40   Societate
3653 0

Procurorii au trimis în judecată dosarul penal împotriva şefului Direcţiei administrare şi control din cadrul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare pentru neglijenţă în serviciu cu cauzarea urmărilor grave.


Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, împreună cu acesta, pe banca acuzaţilor va compărea şi administratorul Cooperativei de Întreprinzător "Strugurele auriu", în ale cărui acţiuni procurorii au reţinut comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii şi escrocherie cu cauzarea de daune în proporţii deosebit de mari.

În intervalul lunilor ianuarie-februarie 2014, urmărind scopul obţinerii prin înşelăciune a unui grant alocat Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul proiectului Agricultură Competitivă (MAC-P), întreprinzătorul a convins un grup de producători să fondeze o cooperativă de întreprinzător, cărora le-a promis beneficii financiare comune.

În continuare, administratorul a depus la AIPA o cerere prin care a solicitat alocarea grantului investiţional pentru procurarea a două camioane cu semiremorci frigorifice şi a utilajului frigorific necesar modernizării depozitului, în care a indicat că valoarea totală a proiectului este de 11,5 mil. lei, iar costul obiectului investiţional pentru porţiunea de grant este de 9,89 mil. lei, din care valoarea grantului este de 42,3%, iar sursele atrase – 57,7%.

Ulterior, deşi nu dispunea de surse proprii pentru investiţie, în scopul realizării intenţiilor sale infracţionale şi redării unui aspect legal privind corespunderea criteriilor de eligibilitate pentru obţinerea grantului, administratorul a prezentat coordonatorului de proiect, precum şi Direcţiei administrare şi control din cadrul AIPA date false. În consecinţă, din neglijenţa şefului de direcţie, în luna septembrie 2014 a fost a perfectat contractul de acordare respectivei cooperative a porţiunii de grant în valoare de 4,86 mil. lei, bani care au fost transferaţi pe contul beneficiarului.

Dacă va fi recunoscut vinovat de neglijenţă în serviciu, şeful de direcţie din cadrul AIPA riscă pînă la 6 ani închisoare, iar antreprenorul – pînă la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?