Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Echipa Germaniei a cîștigat Cupa Confederațiilor (VIDEO)

3 iul. 2017,, 12:30   Sport
3216 0

Selecționata echipei naționale de fotbal a Germaniei a învins echipa Chili în meciul final al Cupei Confederațiilor (Confederations Cup).

Meciul decisiv al turneului s-a încheiat cu scorul minim de 1: 0 în favoarea discipolilor antrenorului german Joachim Loew. Echipa națională a Germaniei a cîștigat pentru prima dată în istoria sa acest campionat, informează NOI.md.

Cupa Confederațiilor, care este o etapă „de încălzire“ înainte de turneul Cupei Mondiale din 2018, în acest an a devenit triumfală pentru echipa națională a Germanei. Fotbaliștii germani au trecut foarte siguri de toate etapele turneului, învingîndu-și rivalii din Australia, Camerun, Mexic, în meciul final învingînd echipa națională a Chile. Jucătorii de fotbal din America de Sud au început meciul, creînd chiar cîteva momente periculoase la porțile echipei naționale a Germaniei, portarului Marc-Andre Ter Stegen, dar acela nu a permis nici unei mingi să treacă în spatele liniei porțiunii de teren protejate de el.


Și totuși mult mai multe succese de realizare a momentelor periculoase în fața porților străine s-au dovedit a le avea actualii campioni ai lumii - germanii. În minutul al 20-lea al meciului, desfășurat la Sankt-Petersburg, mijlocașul chilian Marcelo Diaz, în apropierea propriului său careu, a pierdut mingea, care a fost preluată de Timo Werner. Acela a transmis pasa atacantului echipei Germaniei Lars Stindl, care a marcat fără impedimente în porțile goale ale echipei naționale a Chile. Germanii au reușit să-și mențină avantajul minim la scor pînă la sfîrșitul meciului și pentru prima dată în istoria lor să cîștige Cupa Confederațiilor.

De menționat faptul că Cupa Confederațiilor este un turneu de fotbal, care are loc o dată la patru ani, la care participă opt echipe naționale . Concurenți ai turneului devin cîștigătorii campionatelor, desfășurate pe cinci continente (Europa, America de Sud, Africa, Asia și America de Nord), Campionatul Oceaniei (cîștigătorul actual al acestui turneu este echipa Noii Zeelande), iar campion mondial actual (din anul 2014 își menține titlul naționala Germaniei – nota red.) și echipa -. „gazda“ a viitorului Campionat Mondial (viitorul turneu de importanță majoră din ultimii patru ani, va avea loc în Rusia în vara anului 2018 – nota red.).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?