X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

CEC oferă partidelor politice un termen limită

3 iul. 2017,, 12:41   Politică
2754 0

Comisia Electorală Centrală amintește că 15 iulie este termenul limită de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru semestrul întîi al anului 2017, notează NOI.md.

Rapoartele vor fi prezentate la Comisie conform prevederilor Legii cu privire la partidele politice și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice. Ulterior documentele vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica „Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției - www.cec.md.

Partidele politice care au încălcat prevederile legale privind gestiunea financiară sînt pasibile de răspundere contravențională. Pentru neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul și formatul stabilit de CEC, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancționează cu amendă de la 300 la 500 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Iar încălcarea modului de evidență și utilizare a patrimoniului partidelor politice, inclusiv neprezentarea datelor de identificare a donatorilor, se sancționează cu amendă de la 100 la 300 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?