X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Twitter-ul depistează neregulile mai bine decît poliția

30 iun. 2017,, 23:30   Externe
1804 0

Oamenii de știință au descoperit că mesajele de pe rețeaua de socializare Twitter pot servi la depistarea revoltelor și actelor de violență în masă mult mai rapid decît o va face poliția.

Cercetările au demonstrat că rețelele de socializare servesc adesea drept sursă neprețuită de informații pentru organele de drept.

Analiza revoltelor din Anglia a demonstrat că sistemul computerizat poate înțelege mult mai operativ din banda de pe Twitter că acțiunea s-a transformat într-o amenințare la adresa populației civile.

În luna august 2011 au izbucnit revolte la Tottenham, răspîndindu-se rapid prin întreaga Londră. În rezultat au avut de suferit o mulțime de civili, au fost arse cîteva mașini și distruse magazine. Sistemul propriu-zis a fost elaborat de cercetătorii de la Universitatea din Cardiff, aceasta poate depista, de asemenea, unde au loc revolte și în ce direcție se îndreaptă mulțimea furioasă.

Studiul a fost publicat în revista ACM Transactions on Internet Technology. Acesta a demonstrat avantajele sistemului electronic, care, în multe cazuri, poate preveni apariția unei situații periculoase cu o oră înaintea poliției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?