Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ștefan Burghiu: Dacă vom compara, probabil, DN este la un nivel puțin mai înalt

29 iun. 2017,, 21:45   Sport
2342 0

Cel mai bun jucător al etapei a zecea a Primei Ligii Campionatului Republicii Kazahstan, Ștefan Burghiu, potrivit indicatorii statistici Instat, a oferit un interviu portalului SPORTS.md. Fundașul moldovean de la CF „Jetîsu” a recunoscut că s-a adaptat bine în noua țară, iar acest lucru este un factor ce contribuie la acțiunile sale de succes pe teren.

- Apreciez evaluarea Instat. Trebuie să lucrez încă mai mult, pentru ca să obțin în fiecare meci titlul de cel mai bun jucător. Atunci acest lucru va valora mai mult, dar pentru moment nu dau prea multă atenție recentei aprecieri.

- „Jetîsu” este lider, după ce a obținut 8 victorii și a făcut o remiză. V-ați așteptat la un astfel de debut de succes al sezonului?

- Sîntem mulțumiți, dar este prea devreme să ne relaxăm. Trebuie să continuăm în același ritm și să extindem seria rezultatelor cîștigătoare. Echipa a fost pregătită pentru un început de succes. Poate această performanță bună a fost pentru cineva o surpriză, dar noi ne-am așteptat să ajungem pe primul loc.

- Scopul „Jetîsu” este calificarea în Premier League?


- Da, și ne dorim să urcăm în clasament, încheind campionatul pe prima poziție. Orice alt loc nici nu se acceptă.

- În ce circumstanțe s-a produs transferul de la „Zimbru” la „Jetîsu” în aprilie?

- M-a contactat agentul care lucrează cu cluburile din Kazahstan și mi-a propus să vin la cantonament în Turcia. Am reușit să mă fac remarcat și am semnat un contract.

- Cît de bine v-ați adaptat la viața la Taldă-Kurgan?

- Inițial nu mi-a fost ușor, dar timpul a trecut repede și adaptarea s-a încheiat cu succes. Îmi place acest oraș mic. Aici poți găsi tot de ce ai nevoie pentru viață. Cel mai important este că oamenii sînt binevoitori, le place sportul, în special, fotbalul.

- Cum ți-a părut Prima Ligă a Kazahstanului în comparație cu Divizia Națională din Moldova?

- Ele nu diferă prea mult. Poate că Divizia Națională este la un nivel puțin mai înalt. În Kazahstan fiecare echipă luptă pînă la capăt, iar stilul de joc este aproximativ același ca și în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?