X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4009

CNPF va lua o decizie în privinţa Registru-Corect după verificarea actelor ridicate de Procuratura Generală

5 iun. 2013,, 15:39   Economie
3688 0
Foto: alfanews.md
Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF), la solicitarea Moldova Agroindbank, verifică legalitatea înregistrării de către registratorul independent Registru-Corect a unui şir de tranzacţii cu valorile mobiliare ale băncii, pe care aceasta le consideră ilegale.

Potrivit comunicatului CNPF, citat de "Infotag", Registru-Corect a înregistrat în perioada 25 februarie - 13 martie 75 transferuri directe de proprietate aferente depunerii a 17189 (1,66%) valori mobiliare emise de Moldova-Agroindbank S.A. ca aport la capitalul social al societăţi comerciale.

CNPF a solicitat din partea Registru-Corect documentele aferente transferurilor de valori mobiliare indicate în petiţia băncii. Ca răspuns registratorul a informat despre ridicarea documentelor de către organele de urmărire penală ale Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit datelor Comisiei, în perioada 25 februarie - 18 martie 2013, la Bursa de Valori a Moldovei au fost înregistrate 16 tranzacţii de vînzare-cumpărare asupra 17694 (1,7%) valori mobiliare emise de Moldova-Agroindbank cu implicarea a opt Companii de brokeri.

În aceste circumstanţe CNPF a suspendat operaţiunile cu valorile mobiliare emise de Moldova-Agroindbank la conturile personale ale SIA DILNORO GROUP, OSTRYN BUSINESS LIMITED, SC "NUCAGROGRUP", AMG INVEST LIMITED.

Prin decizia Comisiei, Registru-Corect şi Companiile de brokeri/dealeri au fost obligate prin decizia ca începînd cu data de 25 martie 2013 pe parcursul a 30 de zile lucrătoare să prezinte imediat CNPF documentele aferente transferurilor directe de proprietate cu acţiunile emise de Moldova-Agroindbank; tranzacţiilor efectuate la Bursa de Valori a Moldovei.

În rezultatul monitorizării operaţiunilor efectuate în perioada 14-18 mai 2013, s-a constatat că în cadrul acestora au fost tranzacţionate şi acţiunile care în anul 2011 au constituit obiect al litigiilor de judecată, deţinute în Moldova-Agroindbank de investitorii din Slovenia şi Olanda, care şi-au confirmat acordul asupra înstrăinării acţiunilor deţinute.

Vizavi de activitatea Registratorului independent Registru-Corect privind respectarea de către acesta a legislaţiei în vigoare în cadrul înregistrării transferurilor directe de proprietate asupra valorilor mobiliare emise de Moldova-Agroindbank, CNPF va lua atitudine după prezentarea documentelor ridicate de Procuratura Generală pentru verificarea tuturor aspectelor ce ţin de tranzacţiile înregistrate.

Anterior, conducerea MAIB a menţionat că "banca şi acţionarii au devenit ţinta unor atacuri din partea unui grup de persoane, care acţionează concertat cu susţinerea persoanelor de răspundere din cadrul instituţiilor de stat, dar şi a registratorului independent Registru-Corect".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?