Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Chirinciuc ar putea fi eliberat

29 iun. 2017,, 11:49   Politică
3524 3

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în dosarul lui Iurie Chirinciuc.

Procurorul de caz, Victoria Furtună a declarat pentru Deschide.MD că fostul ministru al Transporturilor va fi trimis în judecată pe două capete de acuzare. Pe celelalte două, urmărire penală continuă.

„Dat fiind faptul că astăzi, mâine trimitem dosarul în judecată. Toate materialele i-au fost prezentate domnului Chirinciuc și în legătură cu faptul că au expirat toate temeiurile la aplicarea măsurii preventive am considerat oportun de a schimba măsura dată în arest la domiciliu. Astăzi, la ora 10:00 magistrații urmează să se pronunțe”, a declarat procurorul Victoria Furtună.

Amintim că în dosarul MTID erau, în total, patru capete de acuzare.

Inițial Chirinciuc a fost pus sub acuzație de corupere pasivă în ceea ce privește presiunile lui asupra unei companii de construcții, iar cea din urmă să cedeze o parte din volumul de lucru altor doi agenți economici. Acești doi agenți economici aveau să-i dea ministrului un ”otkat” de 5% din valoarea contractului, iar șeful interimar al Administrației de Stat a drumurilor - 1%.


Al doilea capăt de acuzare se referă la abuzul de serviciu privind construcția unui drum din raionul Ungheni. Lucrările respective i-au fost încredințate unui agent economic apropiat ministrului.

Al treilea capăt de acuzare se referă la extragerea ilegală a zăcămintelor minerale. În special la extragerea de argilă în localitățile Gherman, Ghindești și Pârlița din raionul Ungheni.

Un al patrulea capăt de acuzare a fost pornit ulterior pentru sustragerea tehnicii speciale cu care procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuau măsuri speciale de investigație în privința sa.

La rândul său liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că dosarul fostului ministru este unul politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?