Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Karasin: Rusia va reacționa dur la provocările Chișinăului

29 iun. 2017,, 12:21   Politică
3452 7

Rusia și pe viitor va reacționa dur și adecvat în cazul provocărilor din partea Moldovei în ceea ce privește diplomații ruși, a declarat în interviul oferit ziarului „Izvestia” secretarul de stat, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse Grigori Karasin.

Ambasada Rusiei în Moldova a primit pe 29 mai o notă privind declararea a cinci diplomați ruși persona non grata în țară. După cum a declarat premierul Pavel Filip, decizia a fost adoptată în baza informațiilor furnizate de serviciile speciale. Drept răspuns, Moscova a expulzat cinci diplomați moldoveni.

Potrivit lui Karasin, acest incident demonstrează, în primul rînd, severitatea luptei politice interne duse la Chișinău în jurul perspectivelor relațiilor cu Rusia.

Karasin a specificat că Moscova înțelege diferența dintre cei care „stau în spatele acestei provocări” și marea majoritate a cetățenilor simpli ai Moldovei „care privesc Rusia cu ochi buni”.

„Sîntem dispuși să cooperăm cu toate forțele politice rezonabile și constructive de la Chișinău și, bineînțeles, cu structurile publice. Dar pe viitor vom reacționa dur și adecvat la provocările similare celor recente”, a adăugat Karasin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?