X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

ONU, despre scopurile hackerilor care au lansat virusul Petya

29 iun. 2017,, 19:30   Externe
2778 1

Anchetatorii încă nu i-au putut identifica pe inițiatorii recentului atac cibernetic la nivel mondial, însă acțiunile atacatorilor denotă faptul că nu banii au fost motivul de bază al atacurilor.

Acest lucru a fost comunicat astăzi de către președintele Programului global al ONU pentru combaterea crimelor cibernetice, Nill Wolsh, citat de Radio Svoboda.

Potrivit lui, software-ul folosit în atacul din această săptămînă a fost unul mult mai complicat decît cel utilizat în atacurile anterioare cu aplicarea virusului WannaCry.

Totodată, ONU i-a calificat pe inițiatorii recentului atac drept lipsiți de experiență în domeniul colectării recompensei de la victime în schimbul deblocării computerelor acestora, deoarece contul lor a fost blocat în ziua următoare, ceea ce a făcut imposibilă obținerea banilor.

„Ar putea fi oricine, de la un tip care stătea în subsol, pînă la un stat întreg”, a declarat Walsh.


Potrivit publicației „Obozrevatel”, pe 27 iunie, în Ucraina virusul estorcător Petya.A a împiedicat funcționarea terminalelor de plată în „Metro Kiev” și a dus la perturbări masive în activitatea rețelelor comerciale, companiilor energetice, mass-mediei, băncilor și serviciilor poștale din Ucraina.

Pe 28 iunie atacul cibernetic s-a răspîndit în Asia. În India, din cauza atacurilor cibernetice, a eșuat sistemul de gestiune a mărfurilor în cel mai mare port al țării. Defecțiuni au fost înregistrate și în China, dar proporțiile lor nu a fost atît de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?