Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ce urmăresc politicienii moldoveni cînd se fotografiază cu oficiali străini – opinie

28 iun. 2017,, 15:00   Politică
2448 2

Apariţia politicienilor noştri lîngă diferiţi lideri străini joacă un rol important în luptele politice interne, consideră analistul politic Igor Volnițchi, citat de NOI.md.

Nu întîmplător spațiul informațional de la noi este invadat cu astfel de fotografii, iar politicienii moldoveni recurg tot mai des la acest truc, afirmă analistul. În opinia lui, liderii politici sînt gata ”să o facă şi pe dracul în patru” pentru a obţine astfel de imagini, însă prea puţini cunosc care e miza adevărată, scopul real urmărit prin respectivele fotografii.

„Spre exemplu, pentru Igor Dodon este foarte important să apară alături de Vladimir Putin, unul dintre cei mai puternici politicieni de pe globul pămîntesc. E o asociere de ordin general, care transmite un mesaj clar electoratului pro-Est din Moldova. Acest electorat îl venerează pe Vladimir Putin şi, cu cît mai des va apărea Igor Dodon lîngă liderul de la Kremlin, cu atît în subconştientul votantului pro-Est din Moldova va apărea asocierea dintre cei doi politicieni. Sau un alt exemplu: cu cît mai des va apărea premierul Filip lîngă factorii de decizie europeni, cu atît vor creşte şansele lui de a fi perceput drept lider al unui guvern sprijinit în Occident”, explică Volnițchi într-un editorial publicat pe tribuna.md.

Igor Volnițchi mai spune că cel mai recent exemplu prin care s-a văzut cum funcționează trucul cu fotografiile a fost după verdictul Comisiei de la Veneția în problema modificării sistemului electoral. Potrivit lui, pentru guvernarea de la Chişinău era foarte important să transmită un mesaj subtil că relaţiile sale cu factorii de decizie europeni nu s-au deteriorat şi că nu există niciun pericol de acest fel în viitorul apropiat, chiar dacă se va modifica legislaţia electorală.

„De aceea, toţi exponenţii notorii ai guvernării (Pavel Filip, Andrian Candu, Vlad Plahotniuc etc.) au „luat cu asalt” Bruxelles-ul imediat ce a fost enunţată poziţia Comisiei de la Veneţia, iar fotografiile lor alături de diverşi oficiali europeni, practic, au invadat spaţiul public. De o manieră asemănătoare a procedat şi opoziţia, care, folosind imaginea unor lideri europeni, a încercat să demonstreze că UE nu susţine intenţia guvernării de a modifica sistemul electoral şi că urmările pot fi extrem de grave”, opinează Volnițchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?