X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Guvernul pregătește o nouă foaie de parcurs: ce va conține aceasta

27 iun. 2017,, 12:30   Politică
2299 2

Membrii Guvernului urmează să elaboreze pînă săptămîna viitoare o nouă foaie de parcurs pentru perioada iulie-decembrie 2017, notează NOI.md.

Subiectul a fost discutat la ședința săptămînală a Partidului Democrat. „Am solicitat Guvernului pînă săptămîna viitoare să elaboreze o nouă foaie de parcurs pentru Moldova, care să includă activitatea guvernării în a doua jumătate anului 2017. E nevoie de asumarea precisă a unui calendar nou de activități. Noul plan de acțiuni va fi unul ambițios și va include adoptarea de către Guvern și Parlament a unui set amplu de măsuri pentru modernizarea țării”, a relatat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Planul va include impementarea reformei Guvernului, asigurarea funcționării Agenției Servicii Publice, care va îngloba cinci tipuri de servicii. O altă măsură din planul de acțiuni prevede asigurarea funcționalității unui oficiu de recuperare a activelor. Menirea acestei structuri va fi să confiște averile persoanelor care s-au îmbogățit ilicit. Un al punct din plan prevede asigurarea funcționalității Agenției Naționale de Integritate. Documentul va fi consultat și cu partenerii de dezvoltare.

„Este un plan care să răspundă nevoii de modernizare a țării și de susținere economică. Îl vom prezenta și partenerilor externi, și ei să cunoască cum vom aborda cele mai importante reforme”, a menționat Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?