X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

O nouă metodă de escrocherie: victime ale căreia pot deveni șoferii de camioane

26 iun. 2017,, 13:20   Externe
1692 0

Autorii „schemei“ așează un manechin pe marginea unui drum pustiu, care în poziția sa de la distanță amintește un om beat, iar atunci cînd pe alături de manechin trece un camion (un tir sau un camion de tonal mediu), autorul jafului trage de ață, pentru ca „omul“ să cadă chiar sub roțile mașinii de tonaj mare și ca să-i creeze șoferului senzația că ar fi doborît un pieton.

Variante ale dezvoltării de mai departe a evenimentelor sînt două. De cele mai dese ori escrocii procedează astfel: șoferul șocat oprește camionul și merge să vadă „pietonul strivit“, iar în acest moment apar huliganii, care fură din cabina camionului sau (astfel se întîmplă, de regulă, noaptea în locuri pustii) sub amenințări le sînt sustrași banii. Dacă însă conducătorul auto șocat își continuă drumul, acesta începe să fie urmărit de o mașină auto.

Și cînd camionul este forțat să oprească, băieții ieșiți din mașină explică că au devenit martori ai faptului cum camionagiul a lovit un pieton și că tăcerea lor, respectiv, costă o anumită sumă de bani. Din păcate, în ultimii ani, această metodă de escrocherie a apărut în mai multe domenii.

În special,conducătorii auto ale mașinilor de tonaj mare trebuie să fie atenți în regiunea Vladimir - ultimul incident de acest gen a avut loc acolo. (Deși nu există nici o garanție că acest tip de escrocherie să nu înceapă să fie practicat și cu mașinile de tonaj mediu). Autoblog-ul atenționează: văzînd pe marginea drumului sau direct pe drum, o figură asemănătoare cu cea a omului, șoferii să reducă viteza lent, pîna la viteza minimă posibilă, dar să nu oprească (cu atît mai mult că acesta s-ar putea dovedi să nu fie manechin). După ce treceți pe alături, avertizați-vă colegii pe radio și este de dorit, să telefonați la Poliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?