X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

PLDM reacționează la declarațiile PCRM privind alegerile anticipate

3 iun. 2013,, 15:38   Politică
5033 8
Fotо: timpul.md
Membrii Partidului Liberal Democrat vin cu o reacție la declarațiile membrilor PCRM. Asta după ce PCRM a învinuit liberal-democrații că au elaborat cu PCRM schema care va duce la alegeri anticipate, dar a doua zi au votat împreună cu PDM Guvernul condus de Leancă.

În aceasta ordine de idei, PLDM susține că întotdeauna a fost consecvent în acţiunile sale şi a pledat pentru o comunicare eficientă cu partidele de opoziţie, astfel, păstrînd în permanenţă comunicarea cu toate partidele de opoziţie, inclusiv cu PCRM.

„În această perioadă, am avut şi discuţii care s-au referit la modalitatea de desfăşurare a alegerilor anticipate, în eventualitatea în care criza politica nu ar fi putut fi depăşită. PLDM a anunţat public că, în cazul nealegerii Guvernului Leancă, scrutinul anticipat devenea iminent. În aceasta ordine de idei, angajamentul PLDM a fost crearea condiţiilor de desfăşurare a unor alegeri libere şi corecte, fără utilizarea instituţiilor statului în acest proces”, menționează sursa citată.

PLDM consideră “că agresivitatea și atitudinea categorică de care dau dovadă unele partide politice duc inevitabil la o scindare și mai mare a societății, lucru care nu poate fi admis”.

În concluzie, PLDM menționează că înaintarea lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru, efortul depus de PLDM şi concesiile făcute pentru votarea noului Guvern denotă angajamentul ferm al PLDM pentru asigurarea unui viitor european Republicii Moldova.

Membrii Partidului Comuniștilor anunță că au purtat discuții separate cu partidele PLDM și PDM înainte de votarea Guvernului, iar la negocierile cu PLDM s-a stabilit că alegerile anticipate vor avea loc în noiembrie, membrii PD pledînd pentru desfășurarea scrutinului în vara acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?