X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Azerbaidjanul își va extinde cooperarea cu Moldova

23 iun. 2017,, 13:30   Economie
1776 0

Azerbaidjanul se pronunţă pentru extinderea cooperării cu Moldova în domeniul energeticii şi transporturilor.

Afirmația a fost făcută de preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la conferinţa comună de presă de la Baku cu omologul său moldovean, Igor Dodon, comunică NOI.md.

El a menţionat că cooperarea dintre ambele ţări în sfera energeticii şi transporturilor are perspective mari.

„Noi, în Azerbaidjan realizăm mai multe proiecte de transport şi energetice, care demult au depăşit limitele frontierelor ţării noastre. Ar fi interesant să conlucrăm cu partenerii moldoveni în această direcţie”, a declarat Ilham Aliyev.

Preşedintele Azerbaidjanului a menţionat, de asemenea, că în cadrul întîlnirii cu Igor Dodon au fost examinate pe larg probleme ce ţin de cooperarea comercial-economică şi părţile au constatat existenţa unui potențial bun pentru extinderea comerţului.


„Indicaţiile respective au fost date organelor noastre pentru a urgenta procesul de coordonare a problemelor ce ţin de majorarea schimbului nostru de mărfuri. În acest scop, desigur, noi contăm că în viitorul apropiat se va convoca Comisia mixtă interguvernamentală pentru cooperarea comercial-economică, care demult nu s-a întrunit şi la această şedinţă vor fi examinate chestiuni importante: extinderea comerţului reciproc, posibilităţile investiţionale, proiectele de infrastructură, unde ar putea participa în comun companiile noastre”, a subliniat Ilham Aliyev.

Potrivit lui, acest bloc de probleme are o mare importanţă, pentru că actualul nivel de relaţii comercial-economice dintre Moldova şi Azerbaidjan nu poate satisface ambele părţi, deoarece ele ştiu că există un potențial mult mai mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?