X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter în Guatemala

23 iun. 2017,, 11:20   Externe
1316 0

Un seism cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs joi în largul Guatemalei, la numai opt zile după un alt cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade, soldat cu moartea a cinci persoane, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Seismul, care nu s-a soldat cu victime, potrivit unui prim bilanţ, s-a produs la ora locală 06:31 (12:31 GMT), epicentrul său situîndu-se în Oceanul Pacific, în sudul ţării, în dreptul departamentului Escuintla, a anunţat într-un buletin Institutul de Seismologie din Guatemala.

Cutremurul s-a simţit şi în El Salvador, unde mulţi locuitori au ieşit din case de teama unor replici, potrivit autorităţilor ţării.

Miercurea trecută, 14 iunie, un seism cu magnitudinea de 6,9 grade s-a produs la frontiera dintre Guatemala şi Mexic, provocînd moartea a cinci persoane în Guatemala şi afectînd mii de persoane, care au fost private de servicii de bază sau împiedicate să se deplaseze din cauza prăbuşirii drumurilor.

Guatemala se află într-o zonă de risc seismic, la convergenţa plăcilor tectonice din Caraibe şi nord-americane, la care se adaugă faliile geologice locale.


În 2012 şi 2014, departamentul San Marcos a fost afectat de două cutremure de pămînt care s-au soldat cu zeci de morţi şi au provocat pagube economice importante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?