X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

"Calea Ferată din Moldova" va fi restructurată

3 iun. 2013,, 11:21   Societate
5087 1
Foto : moldova.md
Noul Guvern al Republicii Moldova intenționează să aprobe un plan strategic pentru modernizarea Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova". Așa cum se menționează în programul său de activitate, este vorba despre restructurarea companiei și separarea pe tipuri de activităţi (marfă, călători, infrastructură).

Este preconizată modernizarea transportului feroviar de mărfuri şi călători în scopul sporirii vitezei de transport, cu respectarea condiţiilor de maximă siguranţă; introducerea standardelor şi managementului calităţii pe piaţa serviciilor de transport feroviar în scopul asigurării serviciilor de calitate, inclusiv prin implementarea sistemului de bilet electronic.

Obiectivele noului Guvern mai includ atragerea investiţiilor pentru modernizarea parcului de material rulant al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”; asigurarea condiţiilor de creare în Chişinău a centrului logistic intermodal de procesare a containerelor, în corelare cu extinderea Axei 7 nordice TEN-T (Viena – Budapesta – Arad – Tîrgu-Mureş – Iaşi – Chişinău). Pe lîngă acestea mai este planificată atragerea investitorilor strategici în domeniul transportului feroviar, inclusiv prin crearea parteneriatelor public-private pentru proiectele investiţionale de anvergură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?