X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Zonele de agrement din ţară, verificate de inspectorii fiscali

21 iun. 2017,, 15:51   Societate
1867 0

Serviciul Fiscal de Stat a început să monitorizeze şi să controleze zonele de agrement de pe întreg teritoriul ţării. Inspecţiile vor continua pe întreg sezonul estival.

Totodată, pentru a monitoriza dacă administraţiile piscinelor respectă legislaţia fiscală, instituţia a instalat şi 18 posturi mobile.

Verificările au început din data de cinci iunie. La un centru de agrement de lîngă Chişinău, Fiscul a instalat un post mobil. Inspectorul verifică dacă datele contabile sînt înregistrate corect.

"Să verifice casieria, prin contrapunere cu numărul de persoane care se află în interior. Verificare ceea ce ţine de utilizarea maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală la încasarea mijloacelor băneşti pentru bunuri consumate. Verifică provenienţa mărfurilor. În zile de odihnă ca să se excludă anumite şmecherii din partea agenţilor economici inspectorul fiscal se află întreaga zi", a spus Tudor Madan, inspector fiscal.

Administraţia susţine că astfel de acţiuni sînt benevenite.


"Este şi normal ca să fie o verificare ca şi noi să fim liniştiţi, da mă rog, undeva poate comitem unele greşeli, pentru asta şi sînt organele de stat. Ne simţim mai în siguranţă cînd ştim că cineva ne sfătuie, ne controlează ne îndreaptă pe calea cea corectă", a menţionat Adrian Focşa, administrator centru de agrement.

Şi vizitatorii sînt de părere că acţiunile Fiscului sînt necesare:

"Trebuie să controleze fluxul banilor pentru că ştim care este bugetul la noi, ce gaură are, de asta depinde de impozite, mai departe de impozite depind pensiile, indemnizaţiile".

"Eu cred сă e ok, fiecare trebuie să-şi facă munca lui, într-un final este totul pentru binele nostru".

În Parcul Valea Morilor în urma verificărilor au fost despistate două cazuri în care agenţii economici nu au oferit bonurile de plată şi aveau excedent de numerar.

"Neutilizarea aparatului de casă la efectuarea cumpărăturii de control şi stabilirea excedentului, surplusului de bani. 525 de lei", a explicat un inspector fiscal.

Unul dintre lucrători a devenit violent cînd a fost întrebat de ce nu a folosit aparatul de casă.

"Pentru neutilizare este 5.000 de lei şi pentru excedent la fel 5.000 de lei. Dacă achită sancţiunea în decurs de trei zile lucrătoare poate beneficia de o reducere în mărime de 50 de procente", a precizat Dumitru Istrati, inspector fiscal.

În perioada 5-18 iunie inspectorii fiscali au întocmit peste 20 de procese verbale agenţilor economici care nu au respectat legislaţia. Amenzile se ridică la peste 140 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?