Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

S-a dat startul petrecerilor! Absolvenții sărbătoresc

19 iun. 2017,, 09:02   Societate
3701 0

Emoții mari pentru absolvenții claselor liceale din satul Măgdăcești.

Tinerii au sărbătorit aseară Balul de Absolvire și și-au ales cele mai demne ținute pentru a petrece pînă în zori. De acum încolo ei își vor alege singuri drumul spre succes.

Balul de Absolvire este o sărbătoare importantă pentru absolvenţii din Măgdăcești. Ei s-au pregătit mult timp pentru eveniment, iar părinții fetelor au scos din buzunare mii de lei pentru ca fiicelel lor să arate ca adevărate prințese.

"Rochia a fost comandată din timp . Cel mai mult rochia în jur de 2.000 de lei. Este o sărbătoare specială pentru noi și una de tristețe, pentru că ne vom despărți."

"Vreo patru ore mi-a luat totul - să fac machiaj, coafură deja să îmbraci rochia să fiu frumoasă. Este un eveniment foarte important eu cred, sfîrșitul examenelor. Cum am ajuns în clasa a 10-a ne gîndeam deja la bal."


Și băieții au avut grijă să arate bine, iar unii dintre ei și-au cumpărat costumele din stăinătate.

"Sacoul acesta și costumul este procurat de peste hotare, nu este de la noi. Este foarte emoționant, în primul rînd ne-am gătit de aceasta, pot spune, de 12 ani de zile și iată că a ajuns și momentul."

Părinții nu au lipsit de la eveniment şi au venit să-şi susţină odraslele la cea mai importantă sărbătoare din viaţa lor.

"Noi sîntem întotdeauna lîngă ei, astăzi este cred că o zi mai specială, copiii noștri deja au susținut toate examenele la bac, noi sperăm că succesele au să fie atît de mari încît am investit noi."

Diriginții, care i-au călăuzit în toţi aceşti ani, spun că îi lasă acum cu inima împăcată în lumea mare.

"Emoții de tristețe frumoasă, pentru că au fost o generație foarte frumoasă, deosebită, avem niște relații foarte bune, sînt de laudă și le doresc de asemenea să fie cu acest succes să meargă în continuare în viață.", a comunicat diriginta Irina Guzun.

Cei mai buni elevi au fost premiați cu diplome de merit, iar surpriza serii a fost valsul, care i-a lăsat cu lacrimi în ochi pe părinți.

La final, directoarea liceului le-a adresat un mesaj absolvenților.

"12 ani de studii i-au făcut prieteni, i-au unit, i-au întărit pentru viață, le-au dat aripi și astăzi noi o să-i vedem dintr-un punct de vedere al oamenilor maturi", a declarat directoarea liceului din satul Măgdăceşti, Lidia Tentiuc.

După ce au petrecut toată noaptea, tradițional, absolvenții au mers să întîlnească zorii zilei la un lac.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?