X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Pentagon: o barcă a Iranului a îndreptat un fascicul laser spre un elicopter al SUA

15 iun. 2017,, 23:00   Externe
1832 0

O barcă cu rachete a Iranului a îndreptat un fascicul laser spre elicopterul Corpului infanteriei marine (CIM) a SUA CH-53, în timp ce trei nave ale Marinei SUA au escortat un cargobot din Golful Persic, prin strîmtoarea Hormuz.

Informația a fost comunicată corespondentului TASS de către reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al SUA, William Urban, care a calificat comportamentul Iranului drept „periculos și neprofesionist”.

„La 13 iunie a fost înregistrată o interacțiune periculoasă și neprofesionistă a unei nave a Forțelor Navale ale Iranului cu trei nave ale Marinei și elicopterul CIM ale SUA, care au trecut prin strîmtoarea Hormuz în apele internaționale”, a menționat el.

Potrivit versiunii lui Urban, „barca iraniană a luminat din reflector una dintre navele americane, atunci cînd a ajuns în dreptul acestora”. „La scurt timp după aceea, barca a îndreptat un fascicul laser spre CH-53”, a declarat reprezentantul Ministerului Apărării, adăugînd că elicopterul a folosit în mod automat o „capcană de căldură”. Apoi, a continuat Urban, barca iraniană „a îndreptat proiectorul spre al doilea vas al Marinei SUA, analizînd cu atenție întregul corp de la pupă la proră, înainte de a se îndepărta”.

Astfel, potrivit reprezentantului Pentagonului, distanța între barcă și nave a constituit 800 de yarzi (731,5 m). „Comandamentul Central al Forțelor Marine ale SUA califică aceste acțiuni drept periculoase și neprofesioniste”, a conchis Urban.


Potrivit lui, iluminatul elicopterelor cu lasere pe timp de noapte este periculos, deoarece poate să deranjeze piloții care lucrează în ochelarii de vedere pe timp de noapte și să-i dezorienteze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?